Hvad kan vi hjælpe med?

Bliv plejefamilie

Overvejer du og din familie at blive plejefamilie for et barn eller en ung i en udsat livssituation? Så læs her om dine muligheder og om vilkårene for godkendelse.

For at blive plejefamilie, skal I ansøge om godkendelse. I kan ansøge om generel godkendelse som plejefamilie eller aflastningsfamilie.

Plejefamilie

At være plejefamilie indebærer, at I som familie får I til opgave at drage omsorg for et barn i en udsat livssituation. Barnet vil være i fuldtidspleje hos her og have bopælsadresse hos jer.

Som plejefamilie vil I skulle samarbejde med barnets biologiske forældre og med familieplejekonsulenter og familierådgivere fra Center for Børn og Forebyggelse.

Hvis I ønsker at blive plejefamilie, skal i ansøge om en generel godkendelse i Socialtilsyn Hovedstaden. Socialtilsynet har udarbejdet en pjece, som informerer om, hvad det vil sige at være pleje- og aflastningsfamilie, og hvordan I ansøger om godkendelse.

Aflastningsfamilie

At være aflastningsfamilie indebærer, at I får et barn i aflastning i kortere og længere perioder. Der foretages altid en individuel vurdering af, hvor meget aflastning det enkelte barn har behov for. Ofte vil der være tale om hver anden weekend og evt. 1 til 2 ugers ferie.

Som aflastningsfamilie vil I skulle samarbejde med barnets biologiske forældre og med familieplejekonsulenter og familierådgivere fra Center for Børn og Forebyggelse.

Hvis I ønsker at blive aflastningsfamilie, skal I ansøge om en generel godkendelse i Socialtilsyn Hovedstaden. Socialtilsynet har udarbejdet en pjece, som informerer om, hvad det vil sige at være pleje- og aflastningsfamilie, og hvordan I ansøger om godkendelse.

Konkret godkendt plejefamilie og netværksplejefamilie

Konkret godkendt plejefamilie - både døgn og aflastning

En konkret godkendt plejefamilie er en plejefamilie, som på en eller anden måde kender og har en relation til det konkrete barn, der har brug for en døgnplejefamilie eller en aflastningsfamilie.

Hvis I ønsker at blive godkendt som konkret godkendt plejefamilie, vil I blive kontaktet af barnets bopælskommune, som står for godkendelsen.

Netværksplejefamilie - både døgn og aflastning

En netværksplejefamilie er en plejefamilie, som har en nær relation til det konkrete barn, der har brug for en døgnplejefamilie eller en aflastningsfamilie. Det kan være personer med en slægtsrelation til barnet eller personer fra barnets øvrige netværk. 

Hvis I ønsker at blive godkendt som netværksplejefamilie, vil I blive kontaktet af barnets bopælskommune, som står for netværksgodkendelsen.

Kontakt

Center for Børn og Forebyggelse

Ishøj Store Torv 20, 5. etage
2635 Ishøj

cbf@ishoj.dk

Tlf. 43577580

Senest opdateret 21. september 2018